Yolculuğa
Başlamadan Önce;
Size Şanlıurfa’nın eşsiz güzelliğinden ve tarihi dokusundan bahsetmek isteriz.
Hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgemiz, tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Sümerler, Asurlular, Komagene, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorlukları burada hüküm sürmüştür.

Bölgede bulunan Göbeklitepe, Balıklıgöl, Zeugma ve Dara Antik Kentleri, Nemrut Heykelleri bölgenin tarihi zenginliğinin yaşayan kanıtlarıdır.
Yolculuğumuza
Başlarken;
Şanlıurfa’da, tamı tamına 740 bin m² ’lik açık alan üzerine kurulmuş Türkiye’nin en büyük büyükbaş besi çiftliği olan çiftliğimizde gün, erken saatlerde başlıyor.
İlk işimiz hayvanlarımızın yem ve su kontrollerini yapmak oluyor. Her gün düzenli olarak hayvanların sağlık durumu, sindirimi ve refahı veteriner hekimlerimiz kontrolünde sağlanıyor.
Doğaya
Önem Veriyoruz;
Üreticiliğe önem verdiğimiz kadar içinde bulunduğumuz doğaya da önem veriyoruz.
Sürdürülebilir bir çevre için geri dönüşüm, yaşamın tüm alanında bir zorunluluk.

Sürdürülebilirlik sürecinin en önemli maddelerinden biri de geri dönüşüm.

Hayvanların öğün miktarını ve yem rasyonlarını belirlemede yararlandığımız dışkı analiz yöntemi sayesinde enerji israfının ve çevre kirliliğinin önüne geçiyoruz ve gübre dönüşüm tesisimizde saman ve gübreleri kompostlayarak sıfır atık için çabalıyoruz.

Tarım ve hayvancılıkta kullanılan kompostlama işlemi, toprağın kimyasal, fiziksel ve biyolojik yapısını iyileştirir. Bu yöntemle içinde bulunduğumuz coğrafi yapıya uyum sağlıyor ve onunla şekilleniyoruz.
Peki bu çiftlikte
neler yapılıyor?
Bu çiftlik sayesinde yalnızca kendimize ve hayvanlarımıza yarar sağlamıyor; gerçekleştirdiğimiz sözleşmeli tarım uygulamaları sayesinde bölge insanımızın yetiştirdiği yem bitkilerini kullanarak bölge ekonomisine de katkı sağlıyoruz.
Hayvanlarımızın konforu ve sağlığı için veteriner hekim kontrollerini aksatmıyor ve doğal ortamlarında, doğal yemlerle beslenmelerini sağlıyoruz.

Hayvanların mutluluğu için rahat etmelerine önem veriyor ve onları stresten uzak tutuyoruz.

‘Stres mi?’ dediğinizi duyar gibiyiz, evet onlar da stres yapabiliyor.

Peki neler stres kaynağıdır?

Hava koşulları, aç kalma ve farklı sürülerden hayvanların birbirine karışması gibi durumlar büyük stres kaynağıdır. Bu yüzden, büyükbaş hayvanlarımız için doğal bir yaşam ortamı sağlarken, kaşınma ihtiyaçlarını, boy ve kilolarına uygun özel kaşağı ve fırçalar ile karşılıyoruz.

Yoksa siz, hayvanlar hiç kaşınmaz mı sanmıştınız?

Evet kaşınmak, hayvanları sakinleştirir, daha temiz olmalarını sağlar ve refah düzeylerini arttırarak strese girmelerine engel olur.
Yolculuğun
ikinci durağında;
Bir kalabalık görüyoruz. Aynı sürüden ve birbirine yakın kiloda hayvanların mutlaka bir arada bulunması gerektiğini biliyor muydunuz?
Çiftliğimizdeki padoklarda bu konuya büyük özen gösteriyor ve hayvanlarımızın mutluluğuna öncelik veriyoruz.

Siz nasıl önlemler alıyorsunuz diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Özel padok yolları ile hayvanlarımız için geniş alanlar sağlıyoruz. Susuz kalmamaları için, su kaplarının her zaman dolu olduğundan emin oluyor ve ziraat mühendislerimizin önerdiği besleyici ve doğal yemleri kullanıyoruz. Hayvanların ideal kiloya ulaşma sürecini titizlikle takip ederken, onlara her zaman nazik davranıyoruz.

İstenilen kiloya ulaşmış hayvanlarımızın veteriner hekim kontrolünde, İslami usullere uygun olarak kesimini gerçekleştiriyoruz. Karkas etler, ilk günkü tazeliğini koruyan özel soğutmalı araçlarımızla Maret Üretim Tesisinde işlenmek üzere yola çıkıyor. Eşsiz Maret lezzetlerinin sırrı, işte bu yolculuğun her aşamasında gerçekleşiyor.
Maret Tesislerinde
Yüksek Teknoloji;
Lezzet dünyasının teknoloji üssü olan tesisimiz, Avrupa standartlarına uygun bir yapıda tasarlanmıştır.

Etlerin tazeliğini ve kalitesini koruması için gereken belirli sıcaklık aralıkları bulunmaktadır. Şanlıurfa çiftliğinden gelen etler yapılan kontrollerden sonra, ortam sıcaklığı +2°C olan soğuk depolarda muhafaza edilir. Sağlık ve kalite için tüm üretim alanlarında sıcaklık sürekli +8°C’de dengelenmektedir.
Tesisimizde
3 büyük olmazsa olmaz;
Son aşamasında Maret kalitesi sofralardaki yerini almak üzere paketleniyor, depolanıyor ve dağıtıma hazırlanıyor.
Hijyen: Mükemmel hijyen için mikrobiyolojik kirlenmelere karşı, hat içinde yürüyen bantları ultraviyole ışınlarıyla kontrol altında tutuyoruz. Vardiya değişimi sonrasında üretim alanlarının ve kullanılan tüm ekipmanların, uluslararası deneyime sahip, anlaşmalı temizlik firması tarafından bir sonraki üretim için hazırlanmasını sağlıyoruz. Üretim alanına girmeden önce dezenfeksiyon ünitesinde tüm personelimizin baştan aşağı dezenfekte olmasını sağlıyoruz. Bu işlem yapılmadan, üretim alanına giden turnikelerimiz girişe kesinlikle izin vermiyor. İşte hijyene bu kadar önem veriyoruz.

Teknoloji: Tesisin her alanında, üretimin her aşamasında yüksek teknolojiye sahip ürün ve hizmetlerden faydalanıyoruz. Paketlemeye hazır hale gelen ürünlerimizi M.A.P ve vakum teknolojisi ile paketliyoruz. Bu sayede ilk günkü tazeliğin, raf ömrü boyunca korunmasını sağlıyoruz. Tesisimizin mal kabul noktasındaki robotik kollardan, özel fermantasyon ve pişirme kabinlerine; yüksek hızlı dilimleme makinelerinden, çok kefeli hassas terazilere kadar teknolojinin bize sağladığı tüm imkanlardan yararlanıyoruz.

Kalite: Yüksek teknoloji ve titizliğin birleşimiyle ortaya çıkan Maret lezzetlerini sizlere ulaştırmak için özenle çalışıyoruz. Ürünlerimizin, laboratuvarlarda duyusal, mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerle sürekli kontrol edilmesini sağlıyoruz.

Her adımda şeffaflığı tercih ediyoruz: Kalite, hijyen ve global standartlarda uluslararası geçerliliği bulunan GFSI onaylı sertifikalarımızı inceleyebilirsiniz.
Sırada Üretim
Bandı var,
Maret lezzeti sizinle buluşmadan önceki son aşamasında!
Çiftlikten gelen karkas etler, Maret’in en son teknoloji ile donatılmış üretim tesisinde maharetli kasaplarımız tarafından işlenir. Deneyimli ve uzman üretim ekibinin gözetiminde lezzetli ve güvenilir şarküteri ürünlerine dönüştürülür.
Yolculuğun
Son Durağı Dağıtım;
Son aşamasında Maret kalitesi sofralardaki yerini almak üzere paketleniyor ve dağıtıma hazırlanıyor.
Çiftlikten sofralarınıza uzanan bu serüvende ürünlerimiz el değmeden, hijyen koşullarına son derece dikkat edilerek hazırlanıyor.

Paketlenen ürünler sevkiyat öncesinde soğuk depolarda saklanıyor.

Kalitesiyle fark yaratan Maret ürünlerimizin son basamakta dağıtım için ambalajlanmış bir şekilde soğuk zincir kırılmadan satış noktalarına dağıtımını gerçekleştiriyoruz.

Mükemmel Maret kalitesi sizinle buluşmaya hazır.

Peki siz hazır mısınız?