Macar Salam, Karamelize Soğan ve Biberiyeli İspanyol Omleti (4 kişilik)
  • 5 yumurta
  • 1 adet kırmızı soğan, halka şeklinde doğranmış
  • 200 gr Maret Pratik Dana Jambon, altıya bölünmüş
  • 1 adet yarı haşlanmış patates, ince dilimlenmiş
  • 50 gr parmesan peyniri, rendelenmiş
  • 1-2 dal biberiye, ayıklanıp kıyılmış
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı

Yumurtalar bir kaba kırılır, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. İçerisine rende parmesan eklenir, beklemeye alınır. Tavada kırmızı soğanlar kısık ateşte zeytinyağı ile kavrulur, kenara alınır. Ardından patatesler tavada 1-2 dakika sotelenir. Maret Pratik Jambon, kırmızı soğanlar ilave edilip tuz ve karabiberle tatlandırılır. Üzerlerine yumurta karışımı dökülür. 5 dakika kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişirilip üzeri açık bir şekilde fırının ızgara fonksiyonunda 1-2 dakika daha pişirilir ve servis edilir.

Facebook'ta paylaş - Yazdır