Hindi Füme ve Sebzeli Omlet (1 kişilik)
  • 2 yumurta
  • 50 gr beyaz peynir
  • 100 gr Maret Pratik Hindi Füme, kalın şeritler halinde dilimlenmiş
  • Brokoli, bir ufak avuç dolusu, küçük parçalara ayrılmış
  • 1/4 adet kırmızı biber, jülyen doğranmış
  • 1/4 adet sarı biber, jülyen doğranmış
  • 50 gr İstridye mantarı veya başka bir çeşit mantar, iri iri doğranmış
  • Tuz, karabiber
  • Tereyağ

Yumurtalar kırılıp bir kasede çırpılır. Beyaz peynirler yumurta karışımının içerisinde ezilir. Karışım tuz ve karabiberle tatlandırılır.

Küçük parçalara ayrılan brokoli kaynayan tuzlu suda 1 dakika haşlanır. Az miktarda tereyağ tavada eritilip renkli biberler ilave edilir, 1 dakika tavada çevrilip kenara alınır. Mantarlar da aynı tavada hafifçe ölene kadar sote edilip kenara alınır.

Tavaya bir parça daha tereyağ eklenip kızdırılır. Yumurta karışımı dökülüp kenarlara eşit şekilde yayılır. Omletin üstü tam katılaşmadan, hazırlanan sebzeler ve Maret Pratik Hindi Füme şeritleri üzerine serpiştirilir. Omletin yarısı diğer yarısının üzerine doğru kıvrılarak pişme işlemi tamamlanır.

Facebook'ta paylaş - Yazdır